جستجوی زیرنویس

اجزای پنوماتیک اتصالی در سیستم هیدرولیک

واژه هیدرولیک از جریان سیالات در فاز مایع و واژه پنوماتیک از سیالات در فاز گازی صحبت می کنند که هر یک دارای تجهیزات صنعتی گسترده ای از انواع شیر آلات، سلونوئید ها، سنسور ها و ... هستند که در ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. در سیستم های هیدرولیکی و پنوماتیکی دما، فشار و ویسکوزیته از مهمترین مشخصات مکانیکی جریان عبوری هستند که بر انتخاب نوع، عملکرد و سایز اجزای هیدرولیک و پنوماتیک تاثیر قابلی توجهی دارند. البته قابلیت خورندگی سیال در جریان نیز که می تواند سبب اکسید شدن فلزات در ساختار سیستم ها باشد یکی دیگر از مهمترین فاکتور هایی است که در انتخاب نوع و متریال بکار گرفته شده در تولید اجزای سیستم های هیدرولیکی پنوماتیکی تاثیر می گذارد.

الکتروپمپ در سیستم های هیدرولیک و کمپرسور در سیستم های پنوماتیک نقش لکوموتیو و نیروی پیش ران را برای جریان ایفا می کنند. الکتروپمپ ها در انواع مختلفی تولید می شوند که اغلب آنها از نوع هیدرولیکی هستند که می توان به پمپ های گریز از مرکز، پمپ های پیستونی، پمپ های دنده ای و لوب پمپ ها اشاره نمود. اما در سیستم های جریان هیدرولیک گاهی از نوعی پمپ که از نوع پنوماتیکی است نیز استفاده می شود. پمپ پنوماتیک دیافراگمی Diaphragm pump در واقع پمپی پنوماتیکی می باشد که نیروی محرکه خود رو در اتصال با کمپرسور دریافت می کند.

پمپ دیافراگمی از نوع پنوماتیک در سیستم جریان سیال هیدرولیک دارای قابلیت های بسیار زیادی بالاخص در مقایسه با پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز که با فراوانی بالایی در صنایع مصرف می شوند می باشد. قابلیت مکش بصورت Self-priming بدون نیاز به سیال اولیه، قابلیت مکش سیال با ویسکوزیته بسیار بالا، قابلیت پمپاژ سیالات با خاصیت اسیدی و خورندگی (پمپ دیافراگمی استیل و پلیمری)، قابلیت پمپاژ سیال به ارتفاع و هد بسیار بالا و در نهایت قابلیت پمپاژ سیالات دارای ذرات جامد معلق اغلب تا سایز 1.6 میلیمتر از مهمترین مشخصات و قابلیت های ایده آل پمپ های دیافراگمی محسوب می شود.

نقش آکومولاتور در سیسم هیدرولیک

آکومولاتور ها نوع دیگری از قطعات هیدرولیکی-پنوماتیکی هستند که در اغلب سیستم های هیدرولیک فشار بالا مانند هیدرولیک جرثقیل، خط سروو، گی.تین ها، دستگاه های پرس و حتی بعنوان بوستر ترمز بکار گرفته می شوند. آکومولاتور در واقع از یک کپسول فلزی تشکیل شده است که در داخل به روشی یا با بکارگیری تیوپ، دیافراگمی و یا پیستون به دو بخش تقسیم می شود که در یک طرف آن گاز نیتروژن پر شده و طرف دیگر آن به سیستم هیدرولیک اتصال پیدا می کند.

زمانیکه فشار هیدرولیک در سیستم بسیار بالا می رود تیوپ یا دیافراگم داخل آکومولاتور منقبض شده و نقش دمپر را ایفا کرده و از ترکیدگی در لوله جلوگیری می کند. از طرف دیگر زمانیکه فشار هیدرولیک در سیستم بصورت قابل توجهی کاهش می یابد آکومولاتور منبسط شده و به جبران افت فشار بوجود آمده در سیستم می پردازد. آمومولاتور ها در انواع تیوپی، دیافراگمی و پیستونی تولید می شوند و از اجزای کاربردی پنوماتیک در سیستم های هیدرولیک محسوب می شوند.