جستجوی زیرنویس

برسی جراحی دست و بازو توسط متخصص جراحی دست

برسی جراحی دست و بازو توسط متخصص جراحی دست

دست یکی از اندام های ظریف بدن است که انجام عمل جراحی بر روی آن، نیازمند مهارت و تجربه کافی است. جراحی دست را می توان از جمله پرشاخه ترین عمل های حوزه ارتوپدی دانست که تنوع بسیار بالایی دارد. در این بخش می خواهیم در مورد وظایف و حیطه کاری جراح دست صحبت کنیم.



فوق تخصص جراح دست کیست؟

دست دارای اجزای بسیار ظریفی بوده و به همین دلیل برای انجام عمل جراحی بر روی عروق و اعصاب ظریف انگشت دست، به میکروسکوپ نیاز است. استفاده از میکروسکوپ، شاید این جراحی را بسیار آسان تر سازد، اما در عین حال نیازمند تبحر و مهارت بسیار خاصی است تا بتوان در مدت زمان کوتاه، بهترین عمل را انجام داد.

متخصصان و جراحان برای کسب مهارت کافی در زمینه انجام عمل جراحی بر روی دست، نیازمند مهارت هایی بیش از یک متخصص ارتوپد، جراحی عمومی و یا جراحی پلاستیک هستند. این گونه متخصص ها دوره های تخصص جراحی دست را گذرانده و در این زمینه، آموزش های لازم را کسب می کنند.

انواع فوق تخصص جراحی دست

انواع فوق تخصص جراحی دست

فوق تخصص دست به چند متخصص متفاوت طبقه بندی می شود. برخی از این متخصصان تنها در زمینه کودکان، برخی در زمینه بزرگسالان و برخی نیز در هر دو زمینه فعالیت می کنند. بسیاری از این متخصص ها، با معاینه و درمان بیماری دست مربوط به شانه، آرنج و بازو سروکار دارند.

وظایف فوق تخصص جراح دست

یک فوق تخصص جراح دست و شانه باید توانایی انجام عمل های بسیار سخت و مشکل را نیز داشته باشد. این نوع متخصص باید توانایی انجام عمل های میکروسکوپی، پیوند عضو اندام های قطع شده، انجام جراحی های پلاستیک و ترمیمی، جراحی عروق و اعصاب محیطی، انجام عمل های مربوط به بیماری های مادرزادی و تعویض مفاصل کوچک دست را بر عهده داشته باشد.

بررسی ابعاد شخصیتی فوق تخصص جراح دست

دست را می توان یک عضو بسیار حساس و ظریف دانست که انجام عمل های مربوط به آن، نیازمند صبر و شکیبایی بسیار بالایی است. عمل جراحی دست نیاز به متخصص های بسیار صبور و دقیق دارد. از بهترین ویژگی های این نوع متخصص ها می توان به داشتن ظرافت خاص، اشاره کرد.

بیماری های مربوط به دست

بیماری های مربوط به دست و شانه و ستون فقرات بسیار متنوع می باشند، از بیماری های مربوط به این اندام می توان به بیماری انگشت ها، ساعد، مچ دست، آرنج و بازو اشاره کرد. این نوع بیماری ها بسیار زجر آور بوده و در صورت عدم درمان به موقع، بسیار دردسر ساز خواهند شد.

افراد دارای بیماری های دست، هریک از علائم مانند درد، وجود توده بافت نرم، خواب رفتگی و گزگز، آسیب های ورزشی، جراحت و آسیب عصب و تاندون، شکستگی ها و دررفتگی ها و انواع بیماری های مادرزادی را تجربه می کنند.

انواع جراحی مربوط به دست

جراحی مربوط به دست انواع مختلف دارد که هر یک از آن ها، به روش های مختلف مانند سلول درمانی دست و زانو و برای درمان عارضه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند.

  • جراحی آزاد سازی تونل کارپال

این نوع جراحی را می توان یکی از شایع ترین جراحی های مربوط به دست دانست. معمولاً این نوع جراحی در بیمارانی رخ می دهد که عصب میانی دست در زمان عبور از کانال جلوی مچ تحت فشار قرار بگیرد. این نوع بیماران دچار علائمی مانند گزگز، خواب رفتگی انگشت های شست، میانه و نشانه می شوند.

این عارضه در میان خانم ها بسیار بالاتر از آقایان است. به خصوص اینکه در بیماران مبتلا به دیابت و کم کاری تیروئید شایع تر می باشد. جالب است بدانید که این نوع بیماری در خانم های باردار ایجاد شده و سپس خود به خود از بین می رود. معمولاً با انجام تست نوار عصب و عضله تشخیص داده می شود. در ابتدا با انجام ورزش های کششی و آتل بندی می توان آن را درمان کرد اما به مرور زمان، نیاز به درمان عمل جراحی خواهد داشت.

  • جراحی تاندون دست

همانطور که می دانید تاندون ها ماهیچه های دست را به استخوان ها متصل می کنند. تاندون های دست ممکن است بخاطر ضربه یا عفونت دچار آسیب شوند و بر اساس میزان آسیب وارده به آن بصورت اولیه، اولیه تاخیری و ثانویه تقسیم بندی شود. که در بین آنها ترمیم ثانویه چند هفته طول می کشد تا بهبود یابد. جراح در ترمیم اولیه ناحیه آسیب دیده را مستقیم جراحی می کند. اما جراحی ثانویه می تواند پیچیده تر باشد و ممکن است تاندون از بخش های دیگر بدن به این بخش پیوند زده شود.

  • جراحی اعصاب دست

در بخش دست ما سه دسته اعصاب داریم که به آنها عصب رادیال، عصب مدین و عصب اولنار می گویند. آسیب وارده به این اعصاب می تواند در اثر ضربه باشد و در این حالت قدرت تحرک و لامسه دست کمتر می شود. در این بخش اگر آسیب وارده فقط به بخش اعصاب دست باشد، بلافاصله مورد جراحی قرار می گیرد تا زودتر خوب شود. در آسیب های شدیدتر ممکن است پیوند عصب هم صورت بگیرد.

جراحی آرتروسکوپی چیست؟

جراحی آرتروسکوپی از انواع جراحی هایی می باشد که جراح ارتوپد با استفاده از این طریق، به تشخیص و درمان بیماری های مربوط به مفاصل می پردازد. جراح می تواند با استفاده از آرتروسکوپی، داخل مفاصل را مشاهده کند.



سوالات متداول

1. عوارض انجام آرتروسکوپی مچ دست چیست؟

بعد از انجام این نوع عمل بهتر است دو سه روز اول آن را بالا نگه دارید. پانسمان دست را به صورت مکرر و مرتب تعویض کنید و برای کاهش تورم از سرمای موضعی استفاده کنید. سپس نرمش های بسیار خاصی برای تقویت عضلات مچ دست خود، انجام دهید.

عارضه این نوع عمل بسیار کم است. معمولا از عوارض آن می توان به ابتلا به عفونت، ایجاد تورم و آسیب عصبی اشاره کرد. اما اگر عمل آرتروسکوپی توسط یک جراح ماهر انجام شود، عوارض آن، کاهش پیدا خواهد کرد. برای کسب اطلاعات کافی در مورد تجارب فوق تخصص جراح دست، در مورد عمل های موفق آمیز و تعداد عمل های او تحقیق کنید. همچنین می توانید از بیماران دیگر متخصص مورد نظر نیز پرس و جو کرده و اطلاعات لازم را در این زمینه بسیار حساس به دست آورید.

سخن پایانی

جراحی دست از جمله ظریف ترین جراحی هایی می باشد که نیاز به ظرافت، مهارت و تبحر بسیار خاصی دارد. فوق تخصص جراح دست، توانایی انجام عمل های مختلف بر روی دست را داشته و به تشخیص و درمان این نوع بیماری ها می پردازد.

در این مقاله سعی کردیم شما را با وظایف فوق تخصص جراح دست و انواع جراحی های مختلف در این زمینه آشنا کنیم تا بتوانید به آشنایی کاملی از این حوزه ظریف از پزشکی دست پیدا کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و اگر در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، با ما تماس بگیرید.