جستجوی زیرنویس

ترخیص کالا و قوانین گمرکی به چه صورت است ؟

ترخیص کالا ، فرآیند اخذ مجوز واردات یا صادرات کالا از گمرکات کشور است. به عبارت دیگر ترخیص کالا از گمرک عبارت است از انجام هر کاری که لازم است تا کالا طبق قوانین گمرکی از مبادی رسمی وارد یا صادر شود و در اختیار صاحب کالا یا خریدار کالا قرار گیرد. این فرآیند واردات و صادرات ارز و قاچاق کالا را کنترل می کند. ترخیص کالا از گمرک امری تخصصی است و مطابق با قوانین و مقررات گمرکی که دائماً در حال تغییر است، چنانچه بازرگان یا ترخیص کالا اطلاعات کافی و به روز نداشته باشد، متحمل خسارات سنگین و بعضاً غیرقابل جبرانی خواهد شد. با توجه به پیچیدگی فرآیند ترخیص، توصیه می شود از یک متخصص ترخیص با تجربه کمک بگیرید. ترخیص آثار به شخص یا موسسه ای اطلاق می شود که با مجوز رسمی به نمایندگی از صاحب کالا و در ازای عقد قرارداد کتبی یا شفاهی، کالا را از گمرک یک کشور ترخیص می کند. کار ترخیص در اصل نماینده یا وکیل صاحب کالا در زمینه ترخیص کالا از گمرک است. به مجوز کار، حق العمل کاری از گمرک نیز گفته می شود.

ترخیص کالا و قوانین گمرکی به چه صورت است ؟

ترخیص کالا چگونه است؟

در دنیای تجارت، صادرات، واردات و ترخیص کالا مهم است. ترخیص کالا قوانین زیادی دارد که گمرک کشور را مشخص می کند که در چارچوب این قوانین چه کاری باید انجام شود وگرنه جریمه زیادی در پی خواهد داشت. ترخیص کالا از گمرک فرآیندی است که طی آن صاحب کالا یا نماینده قانونی وی بر اساس قانون مصوب مجلس در گمرکات به منظور صادرات و واردات انجام می شود. بر این اساس کالا در سیر مراحل قضایی از گمرک صادر می شود. هنگام ترخیص کالا از گمرک اقداماتی انجام می شود، این اقدامات شامل مواردی از قبیل تهیه، تنظیم و ثبت اسناد و مدارک است که به صورت فیزیکی یا الکترونیکی ثبت می شود و همچنین هزینه های مختلف ثبت می شود.

ترخیص کالا از گمرک چگونه انجام می شود؟

پس از رسیدن کالا به گمرک از طریق حمل و نقل، کالا به انبار گمرک ارسال می شود. در مرحله بعد مدارک توسط فروشنده ارسال می شود و خریدار با دریافت اسناد و فاکتور برای ترخیص کالا از گمرک اجازه خروج کالا را می دهد.قبل از حضور صاحبان کالا یا نمایندگان قانونی آنها در گمرک، تشریفات پس از ورود اطلاعات از طریق سامانه اینترنتی گمرک، پروانه کار، مدارک کامل و وکالتنامه قانونی باید انجام شود و پس از آن تشریفات گمرک انجام خواهد شد که بسته به کالاها و اهداف آنها متفاوت خواهد بود.

انواع مسیرهای گمرکی

به منظور صرفه جویی در زمان و مدیریت نیروها در گمرک و همچنین مشکلاتی که ممکن است در فرآیندهای کنترلی پیش بیاید، تحت عنوان مدیریت ریسک از سه مسیر مختلف برای ترخیص کالا استفاده می شود که این سه با مسیر سبز، زرد و قرمز مشخص شده است. مسیرها توسط رایانه تعیین می شوند و عوامل مختلفی از جمله نوع کالا، اعتبار صاحب کالا و اظهارکننده، کشور تولیدکننده در نظر گرفته می شود، البته در برخی موارد ممکن است این مسیر به صورت تصادفی انتخاب شود.

انواع مسیرهای گمرکی

حق العمل کاری چیست؟

حق کارمزد به این معناست که به شخصی سپرده می شود که از طرف دیگری معامله انجام دهد و در ازای آن کارمزد و کارمزد خود را می پردازد که البته با دلال فرق می کند (کارگزار با وکالت دستور انجام معامله را می دهد). حق العمل یکی از انواع معاملات تجاری است. به عبارت دیگر، حق العمل به جای اصل معامله با شخص دیگری قرار می گیرد و او حق عمل خود را می گیرد و کاری به سود و زیان معامله ای که با شخص ثالث انجام می دهد ندارد. لازم به ذکر است که «از طرف خود» در ماده 357 به این معناست که حق عمل در معامله با دیگری یعنی با شخص ثالث صحیح شمرده شده و اراده اوست که عقد را ایجاد می کند. نتیجه این وضعیت این است که حق العمل کاری شغلی است که در مقابل طرف معامله مسئول است و اصیل مسئولیتی ندارد حتی اگر به عنوان حق العمل به طرف معامله به شخص ثالث ابلاغ شود. مصداق این موضوع کارگزاری سهام است که کارگزاران بورس در معاملات خود در فعل حق عمل هستند و در واقع طرف معامله با آنها به رسالت خود به حق عمل واقف است و باز هم خود کارگزاری سهام که طرف معامله است.

قوانین گمرکی

این روزها بسیاری از ایرانیان در تلاش هستند تا کالاهای ساخت ایران را به خارج از کشور صادر کنند. این در حالی است که بسیاری از دست اندرکاران تحقیقات در تلاش هستند تا تجهیزات و مواد مورد استفاده خود را از خارج وارد کنند. در این میان گمرک ایران باید با مطالعه و تحلیل هر یک از این فعالیت ها از قاچاق کالا در داخل و خارج از کشور جلوگیری کند. بنابراین اگر شما به عنوان یک تاجر قصد دارید محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنید، باید توجه داشته باشید که قوانین گمرکی شامل حال شما نیز خواهد شد. شما می توانید با استفاده از قوانین گمرکی از قاچاق کالا و اختلاس وجوه ملی و از بین رفتن پول یک کشور جلوگیری کنید. به تمامی افرادی که در تجارت هستند و قصد صادرات کالا را دارند اکیداً توصیه می شود قوانین صادرات و واردات را مطالعه کنند. به عنوان یک قاعده کلی، هر شخصی که قصد صادرات یا واردات کالا را در داخل ایران دارد، باید کلیه فعالیت های خود را در سازمان گمرک ایران ثبت کند. از این رو این سازمان بزرگ و مهم قصد دارد با تصویب قوانینی از قاچاقی که در داخل و خارج از کشور صورت می گیرد جلوگیری کند.

قوانین گمرکی

شرکت بازرگانی راد کامرشیال radcommercialgroup.com در سال 1388 در تهران به سرپرستی آقای مهدی افشار راد تاسیس شد. هدف این گروه از همان ابتدا خدمات تخصصی تجارت خارجی، حمل و نقل بین المللی و ترخیص کالا بوده است و در طول سالیان متمادی توانسته اند سهم زیادی از خدمات وارداتی در صنعت تجهیزات پزشکی را از آن خود کنند. بدین ترتیب برای رسیدن به اهداف و جلب رضایت مشتریان خود با استفاده از تجربه و دانش متخصصان مجرب توانسته اند با کمترین هزینه و بالاترین سرعت نیازهای بخش های مختلف بازار را برآورده کنند. تجربه انباشته چندین ساله فعالیت در زمینه واردات، صادرات، حمل و نقل بازرگانی بین المللی و ترخیص کالا از گمرک، سرعت، دقت و کاهش هزینه ها و همچنین رضایت همکاران تجاری را برای این گروه به ارمغان آورده است.

برچسب ها : قوانین گمرکی,حق العمل کاری,رادکامرشیال