جستجوی زیرنویس

تفاوت برنج لاشه و سرلاشه

تفاوت برنج لاشه و سرلاشه

شاید زمان خرید برنج اسم برنج لاشه و سرلاشه به گوشتان خورده باشد ولی تفاوت آن را با برنج معمولی ندانسته باشید.اگر قصد خرید برنج سرلاشه داشته باشید یا اگر قصد خرید برنج لاشه داشته باشید باید درباره تفاوت این دو نوع برنج باهم اطلاعاتی را داشته باشید تا بتوانید انتخاب بهتری کنید. خب ما هم در این مقاله قصد داریم تا راجع به تفاوت برنج لاشه و سرلاشه بایکدگیر بحث کنیم و بررسی کنیم که این دو برنج با هم چه تفاوت هایی دارند. پس اگر به این موضوع علاقه مند هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 برنج ها را پس از برداشت از زمین شالیکوبی می کنند تا اماده مصرف شود. در این حین امکان دارد برخی از برنج ها آسیب ببیند، یعنی خرد شوند و بشکنند. برنج لاشه و سرلاشه در این مرحله تولید می شود. در ادامه مطالب تفاوت برنج لاشه و سرلاشه را بیان می کنیم.

تفاوت برنج لاشه و سرلاشه

برنج لاشه چیست؟

برنج لاشه به برنجی می گویند که یک دوم برنج سالم باشد و اندازه آن از برنج نیم دانه بزرگتر باشد. بطور معمول در یک کیسه 70 کیلویی برنج، 5 تا 10 درصد از برنج شکسته وجود دارد. دانه های لاشه دارای مقاومت کمتری بوده اند و در زمان سفیدسازی در کارخانه تولیدی برنج شکسته شده اند.

پس از این مراحل باید برنج ها را بوجاری کنند، یعنی دانه های شکسته را از دانه های سالم جداسازی کنند. برنج های لاشه نیز فرآوری و بسته بندی می شوند و در بازار توزیع می گردند. تمامی برنج های لاشه شکسته نیستند، ممکن است بعضی از آنها کوتاه و برخی نیم دانه باشند.

برنج سرلاشه چیست؟

برنج سرلاشه به برنجی گفته می شود که سایزشان از برنج کامل کمی کوچکتر بوده و برخی از آن ها نوکشان پریده است. یک تفاوت کوچک بین برنج لاشه و سرلاشه وجود دارد و این است که مقدار دانه های برنج سالم در لاشه بیشتر است. فرایند تولید این دو نوع برنج مشابه یکدیگر بوده و توسط بوجاری برنج سرلاشه از برنج سالم جدا می شود.

تفاوت بین برنج لاشه و سرلاشه در چیست؟

در هنگام خرید برنج اگر به نام های تجاری برنج ها و توضیحات آنان دقت کنید، تبلیغات گسترده ای برای فروش بیشتر می بینید. بسیاری از افراد فروشنده برنج لاشه را بجای برنج سرلاشه به مشتریان می فروشند تا سود بیشتری داشته باشند. بهترین راه برای مقابله با گول خوردن، شناخت درست برنج ها پیش از خرید است. تفاوت این دو مدل برنج را بیان می کنیم تا در زمان خرید برنج گمراه نشوید.

1.برنج سرلاشه دارای تعداد برنج سالم بیشتری بوده و مقداری خیلی کمی برنج نیم دانه دارد.

2.برنج لاشه حدودا 2/3 برنج سالم دارد و نیم دانه آن از سرلاشه بیشتر است.

برنج های لاشه دارای برندهای گوناگونی مانند: برنج لاشه طارم، هاشمی، فجر و غیره می باشد.

شاید با خودتان فکر کنید که این برنج ها بدلیل نواقص ظاهری از کیفیت پایین تری برخوردارند؛ اما اصلا اینگونه نیست. برنج لاشه و سرلاشه دارای ویژگی های زیر هستند:

*بدلیل قیمت پایین تر نسبت به برنج سالم، صرفه اقتصادی دارند.

*نسبت به سایر برنج ها سهل الهضم اند.

*برنجی مرغوب محسوب شده و دارای عطر و طعم عالی است.

*برای تهیه دسرهایی از جمله: شله زرد، شیربرنج، سوپ و... از این مدل برنج ها استفاده می شود.

برنج های سرلاشه و لاشه از نظر کیفیت، عطر، طعم و ارزش غذایی با برنج سالم کاملا مشابه بوده اند و تنها تفاوتشان در ظاهر آن هاست. با مطالعه مطالب بالا امیدواریم هنگام خرید برنج، برنج لاشه و سرلاشه را بخوبی از یکدیگر تشخیص دهید.

 تفاوت بین برنج لاشه و سرلاشه در چیست؟

خب سپاس که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. در ضمن به شما پیشنهاد می کنیم که اگر قصد خرید انواع برنج الی خصوص اگر قصد خرید اینترنتی برنج فریدونکنار را دارید حتما به جوانه صدرا سر بزنید تا بهترین برنج های ایرانی را از این فروشگاه به سفره های خود ببرید.