جستجوی زیرنویس

دانستنی‌هایی درباره قوانین دیه تصادف که شما را شگفت‌زده می‌کند!

وکیل تصادفاتسالیانه در ایران، تعداد زیادی از افراد در تصادفات رانندگی دچار جراحت می‌شوند و یا متأسفانه جان خود را از دست می‌دهند. این مسئله دلایل بسیار زیادی دارد که ازجمله آن‌ها ناایمن بودن جاده‌ها و استاندارد نبودن وسایل نقلیه است. اما چیزی که مردم بعد از تصادف با آن درگیر می‌شوند، دیه و وصول آن از شرکت بیمه است. در این یادداشت قوانین دیه تصادفات را به شما گفته و دانستنی‌هایی از موارد شمول دیه شخص ثالث را با شما در میان می‌گذاریم.

قانون جدید بیمه شخص ثالث مربوط به چه سالی است؟

تمامی قوانین مربوط به دیه تصادف از قانون بیمه شخص ثالث برداشت می‌شوند. جدیدترین قانون بیمه شخص ثالث در سال 1395 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. بنابراین اگر به دنبال این هستید که بدانید قانون بیمه شخص ثالث چیست باید مصوبه مربوط به سال 1395 را مطالعه کنید.

همچنین اگر به دنبال آن هستید که بدانید قانون بیمه چیست، توصیه می‌کنم مصوبه قانون بیمه در سال 1316 را مطالعه کنید.

دیه تصادف به چه کسانی تعلق می‌گیرد

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که درباره دیه تصادف باید بدانید این است که دیه تصادف به چه کسانی تعلق میگیرد. همان‌طور که می‌دانید، دیه تصادف به عابر پیاده سرنشینان خودروی زیان دیده و راننده خودروی زیان دیده تعلق می‌گیرد. اما علاوه بر این‌ها، دیه تصادف به سرنشینان خودروی مقصر یا موتور سیکلت مقصر هم تعلق می‌گیرد. درواقع تنها کسی که شامل دیه شخص ثالث نمی‌شود، راننده مقصر است.

دیه راننده مقصردیه راننده مقصر

پیش‌تر خواندید که راننده مقصر مشمول دیه شخص ثالث نمی‌شود، اما می‌تواند دیه یا غرامت خود را بگیرد. حال سؤال اینجاست که نحوه محاسبه دیه راننده مقصر چگونه است. راننده مقصر می‌تواند دیه خود را مطابق با بند «تعهد حوادث راننده» در بیمه‌نامه خود دریافت کند. البته راننده مقصر به شرطی می‌تواند غرامت خود را از شرکت بیمه بگیرد که گواهی‌نامه داشته باشد.

تصادف موتورتصادف با موتور

یکی از کاندیداهای اصلی تصادف جرحی، موتور سواران هستند. مهم‌ترین چیزی که باید درباره تصادف موتور بدانید، این است که برخلاف تصور عموم، مطابق قانون، موتورسیکلت هم مانند سایر وسایل نقلیه است و در تصادف مانند یک خودرو محسوب می‌شود و استثنایی درباره آن وجود ندارد.

تصادف بدون گواهینامه

یکی از مهم‌ترین مقولاتی که افراد در آن دچار اشتباه هستند، دیه تصادف بدونه گواهینامه است. در قانون جدید تصادف بدون گواهینامه، اگر فرد در تصادف بدون گواهینامه مقصر نباشد، دیه به‌صورت کامل به او تعلق می‌گیرد. درواقع، اگر مقصر تصادف نباشید، فارغ از اینکه گواهینامه دارید یا خیر، از بیمه‌نامه راننده مقصر به شما دیه تعلق خواهد گرفت.

قانون جدید تصادف بدون گواهی نامهمراحل گرفتن دیه تصادف بعد از پزشکی قانونی

بسیاری تصور می‌کنند که گرفتن دیه تصادف بسیار ساده بوده و به فاصله بسیار کمی بعد از تصادف می‌توانند دیه تصادف خود را وصول کنند. اما گرفتن دیه تصادف بسیار زمان‌بر بوده و در بیشتر موارد به بیش از یک سال به طول می‌انجامد. شاید به نظر بیاید که همه‌چیز در دادگاه تعیین می‌شود، اما مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه چندان اهمیتی نداشته و آنچه میزان دیه را مشخص می‌کند مراحل قبل، به‌خصوص مرحله پزشکی قانونی است. در بسیاری از موارد در مرحله پزشکی قانونی حقوق فرد زیان دیده نادیده گرفته می‌شود.

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

همان‌طور که عرض کردیم، مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا بتوانید دیه خود را وصول کنید، حالا سؤال اینجاست که گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد. مطابق قانون، شرکت بیمه موظف است تا 15 روز بعد از رأی دادگاه، دیه را به حساب زیان دیده واریز کند. بااین‌حال آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد این است که شرکت‌های بیمه در بهترین حالت 3 الی 4 ماه بعد از رأی دادگاه دیه را واریز می‌کنند. در نظر داشته باشید که شرکت‌های بیمه ضعیف‌تر ممکن است تا 2 سال هم برای پرداخت دیه تعلل کنند.

وکیل دیه

آیا به وکیل تصادفات نیازی هست؟

همان‌طور که گفتیم گرفتن دیه تصادف چندان ساده نیست، اما سؤال اینجاست که برای سپری کردن مراحل حقوقی آن نیازی به وکیل دیه تصادفات هست؟ برای جراحاتی که دیه آن‌ها چندان زیاد نیست، بهتر است بدون وکیل کار خود را انجام دهید، اما اگر فردی را می‌شناسید که دچار جراحاتی است که منجر به تعدد دیات شده است، حتماً توصیه کنید که به یک وکیل دیه مراجعه کند. در چنین مواردی احتمال بسیار زیادی وجود دارد که بخشی از دیه فرد در مراحل مختلف گرفتن دیه نادیده گرفته شود.

برچسب ها : دیه,تصادف,وکیل,بیمه

X تبلیغات